top of page

Just another Sunday morning

Een heerlijk zondags ontbijtje; velen denken aan een eitje op brood met een kop koffie. Maar waarom zo moeilijk doen, als het ook gezond en makkelijk kan? Mijn koelkast ligt altijd vol met verschillende groenten en fruit. Eigenlijk kan ik nooit misgrijpen. Vanochtend, bijvoorbeeld, lonkte een enorme mango, perfect rijp. Fun fact: je kan checken of je mango rijp is, door zachtjes op de mango te drukken. Als het terugveert, is hij goed om te eten! Met de mango heb ik een heerlijke mango-chiapudding gemaakt.


Met zo'n rijpe mango kan je een heerlijke pudding maken. Het is super gezond: goed voor de spijsvertering en boordevol vitamine A en B (goed voor de huid, haren en ogen). Te veel mango is overigens ook niet goed. In mango zitten namelijk ook suikers; oppassen dus!

 

Mango-chiapudding


Ingrediënten (1 portie):- 1 rijpe mango

- 1/2 bevroren banaan

- Gember

- 2 handenvol spinazie

- Kokosmelk

- Chiazaad

- Frambozen


Blend de mango met de halve, bevroren banaan en een duimpje gember (tip: schil de gember met een lepel). Doe de helft hiervan in een schaaltje, en meng de andere helft in de blender met de spinazie. Giet het bij de rest van de mango-mix in het schaaltje.

Voor de chiapudding voeg je kokosmelk samen met chiazaad, wat je blend met wat frambozen. Deze op top... wat een heerlijk ontbijt was dit weer!

PS: door wat vet toe te voegen aan fruit (de chipzaad en kokosmelk) hou je je bloedsuikerspegel beter in balans!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page