top of page
Saskia_blauwklein_edited.jpg

Making Food Fit

SASKIA ROEDA,
Founder Lifestylecoachingcompany & Leefstijlcoach

Het gaat om volhouden

Eén ding heb ik mij echt gerealiseerd: het gaat niet om afvallen of om er perfect willen uit zien. Het gaat erom of je gezond en fit kan zijn. Het begint allemaal bij het zelf graag willen en vervolgens is het van belang dat je het ook vol kan houden. Het gaat erom dat je je voeding en leefstijl zo organiseert, dat het ook makkelijk in je dagelijks leven te integreren is. 

Ik wil fit zijn

Mezelf fit voelen is voor mij niet altijd evident geweest. Toen ik begin dertig was kreeg ik serieuze darmproblemen die hebben gemaakt dat ik veel verschillende dieten en therapien heb uitgeprobeerd. Uiteindelijk werkte maar een ding: zoveel mogelijk puur en onbewerkt eten. In deze periode heb ik ook de kracht van plantaardig eten ontdekt.

Bourgondier als ik was en eerlijk gezegd nog steeds ben, ben ik heel veel gaan experimenteren en leren over hoe ik gezond eten toch heel lekker kon maken. 

Ondertussen vitaliteits-expert op het gebied van gezonde voeding en levensstijl. Ik ben orthomoleculair therapeut, leefstijlcoach, plantaardige chef, auteur en heb heel veel ervaring uit de praktijk. 

Ik ben lid van Beroepsvereniging BLCN en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister KABIZ. Voor het uitvoeren van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) heb ik een contract met zorggroep HCZK. Individuele trajecten worden niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering, maar kunnen soms onder de aanvullende verzekering worden ingediend.

No body is perfect

Ik werk vanuit het principe dat iedereen wel "een issue" heeft met zijn lichaam. In mijn geval waren het mijn darmen, bij anderen zijn het bv hartproblemen, diabetes al dan niet in combi met overgewicht. Voeding (en dus geen vulling) kan een wereld van verschil maken bij leefstijl gerelateerde klachten. Voeding die als medicijn voor je kan werken. Volhouden doe je door gezond eten op een simpele manier heel lekker te maken.

Jouw maat is niet mijn maat

Iedereen heeft zijn eigen gewoonten, eigen ritme, eigen afmetingen, eigen voorkeuren, zijn eigen smaak. Waar het om gaat is dat we op basis van jouw "maat" een leefstijl definieren die bij jou past. Dit is altijd maatwerk!

Mijn kennis over afvallen, gezond eten en leven combineer ik graag om mensen zoals jij verder te helpen. Adviezen en coaching gericht op blijvende gedragsverandering met veel persoonlijke aandacht zodat je vol vertrouwen aan de slag kan. 

Niet vullen maar voeden

a22e1047-59ac-440d-9bb6-bc0db04b4f3b.jpeg
dessert_sunshine cheescake.TIF

Health is wealth

De impact van puur eten op je lichaam is enorm en voeding kan daadwerkelijk als medicijn voor je werken. Het resultaat is al binnen enkele weken voelbaar en zichtbaar. Niet alleen verdwijnen klachten ook zul je merken dat je overtollige kilo’s gaat verliezen. 

IMG_6883.jpeg

Making Food Fit

Inez Guit
Leefstijlcoach

Bij de Lifestylecoachingcompany begeleid ik, naast Saskia, cliënten in Heemstede en Velserbroek. Ik ben lid van Beroepsvereniging BLCN en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister KABIZ.  Daarnaast train ik vanuit mijn eigen onderneming “More Energy” medewerkers in het bedrijfsleven op het gebied van vitaliteit en voer ik preventieve medische onderzoeken uit ter voorkoming van uitval.

Fall in love with the process and the result will soon follow

Herken je dit? Dat je graag iets wilt veranderen en dat het dan niet snel genoeg gaat?

Dit kan behoorlijk demotiverend werken, de optie om af te haken kan dan steeds verleidelijker worden. Dit gevoel ontstaat vaak als de focus teveel op het gewenste resultaat ligt.

Met drie kleine kinderen en destijds een eigen management- en adviesbureau belandde ik bijna iedere avond uitgeblust op de bank. Ik draaide mijn dagen op de automatische piloot en pas toen mijn lichaam flink begon te protesteren, besefte ik me dat het echt tijd was voor verandering. Ik wilde weer fit en energiek worden, weer kunnen genieten, zowel thuis als van mijn eigen onderneming.

 

Motivation is what gets you started, habit is what keeps you going

 

De wil om te veranderen komt meestal voort, ofwel uit passie óf uit noodzaak. Vanuit mijn noodzaak om te veranderen, ben ik op zoek gegaan naar mijn “proces”. Hier is mijn passie voor hardlopen geboren. Rennend door de duinen kon ik me even helemaal losmaken van alles wat er van me gevraagd werd. Hierdoor ging ik weer ruimte ervaren voor reflectie en kon ik weer bewuste keuzes maken, in plaats van letterlijk door te rennen op de automatische piloot.

 

Nu, een aantal jaren verder heb ik de duinen uitgebreid naar verschillende mooie plekken in Europa, waar ik graag meedoe aan georganiseerde marathons. Mijn kleine kinderen zijn inmiddels pubers geworden en ben ik mijn werk ook anders gaan indelen.

Wil jij je ook graag fitter en energieker voelen?

 

Ik zet je graag aan tot actie, om dat te bereiken wat belangrijk is voor jou! Focus ligt hierbij op het proces. Wat past bij jou en welke stappen sluiten hier het beste bij aan? Zin om aan de slag te gaan? Ik ontmoet je graag tijdens een van de groepsbijeenkomsten.

bottom of page